Online kupovina : Cheapsmells

http://www.cheapsmells.com/

Od kad sam zadnji puta pisala o najdražim shopping destinacijama u sklopu posta o kupovini preko interneta ( http://makeupmakeout.blogger.ba/arhiva/2010/03/29/2464443 )  pa do danas, na tu listu definitivno dodajem i Cheapsmells. I to iz više razloga :

– prvo oni su u Velikoj Britaniji što znači da moja pošiljka dolazi duplo brže nego iz Amerike ili Kine

– drugo imaju super izbor kozmetike sortirane po brendovima ( puno Loreala, Stle, NYX-a, YSL-a i sličnih). Osim make upa tamo nalazim i parfeme kao i preparativnu kozmetiku za lice, kosu i tijelo.

– treće, šalju brzo – isti ili naredni dan po plaćanju

– četvrto, imam opciju kupovati u funtama ili u eurima

– peto, oni shipping naplaćuju po ukupnoj narudžbi i jako je jeftin, do 3-4 funte za razliku od npr Faragrance Directa koji ima sve ovo što sam navela za Cheapsmells ali poštarinu od oko 2 funte naplaćuju po svakom pojedinačnom proizvodu.

Sad vam je jasno zašto volim Cheapsmells. Danas ih volim i još više jer mi je njihov paketić razvedrio ovu tmurnu, kišnu radnu subotu koja me već bila počela ubijat u pojam 🙂  Evo šta sam dobila :

 

1. Rimmel Sun Shimmer Duo Bronzing – 001 Blonde

[URL=http://img42.imageshack.us/i/rimmelsunshimmerzatvore.jpg/][IMG]http://img42.imageshack.us/img42/6615/rimmelsunshimmerzatvore.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://img175.imageshack.us/i/rimmelsunshimmerotvoren.jpg/][IMG]http://img175.imageshack.us/img175/5813/rimmelsunshimmerotvoren.jpg[/IMG][/URL]

Ovo je shimmer (sunce) i bronzer ( okolo njega ) u jednom proizvodu. Doalzi u količini od 10 grama i koštao je 3,99 funti ili 5,28 eura.

 

2. Sunkissed Bronzing Brush

[URL=http://img713.imageshack.us/i/sunkissedkistzabronzer.jpg/][IMG]http://img713.imageshack.us/img713/1411/sunkissedkistzabronzer.jpg[/IMG][/URL]

Kist za bronzer, koštao je 2,21 funtu ili 2,92 eura

 

3. Maybelline Pure Blush Mineral  – 10 Topaz Rose  

[URL=http://img710.imageshack.us/i/topazrosezatvoreno.jpg/][IMG]http://img710.imageshack.us/img710/7543/topazrosezatvoreno.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://img96.imageshack.us/i/topazroseotvoreno.jpg/][IMG]http://img96.imageshack.us/img96/273/topazroseotvoreno.jpg[/IMG][/URL] 

 Inače obožavam ova Maybelline mineralna rumenila u prahu, imam još jednu breskvastu nijansu 45 Coral od ranije. Dolazi u količini od 4,5 grama i košta 2,99 funti ili 3,95 eura.

 

4. NYX Single Eyeshadow –  ES32 Purple, ES46A Navy Blue, ES19 Flamingo i  ES45 Opal  

[URL=http://img8.imageshack.us/i/nyxmonootvorena.jpg/][IMG]http://img8.imageshack.us/img8/6849/nyxmonootvorena.jpg[/IMG][/URL]

I ovo mi je druga narudžba NYX mono sjenila jer na Cheapu koštaju skoro isto kao na drugim online shopovima ili eBayu pa ih radije uzimam od njih jer manje čekam da dođu. Koštaju 2,21 funtu ili 2,96 eura po komadu. I da, toliko ih volim da ću  jednog dana imati sve nijanse :))

  

[URL=http://img101.imageshack.us/i/cheapsve.jpg/][IMG]http://img101.imageshack.us/img101/9425/cheapsve.jpg[/IMG][/URL]

 

Sve ovo sam platila ukupno 19,77 funti ( 24 eura) zajedno s poštarinom koja je iznosila 2,16 funti. Inače su mi ranije pošiljke s Cheapsmellsa stizale u roku od 4-5 dana ali ova je kasnila jer su imali nekih problema s transportom,naručila sam 14.06 a stigla je danas 26.06.

Sve je bilo upakovano pojedinačno u pucketavu foliju s mjehurićima ( na kojoj inače liječim živce 🙂 ) a onda sve skupa u još jedan takav pa u kartonsku kutijicu. Stvarno se uvijek potrude oko pakovanja i nikad mi se nije desilo da se nešto ošteti u trasportu.

Ovu su mi pošiljku otvarali na BiH carini ali pošto je iznos bio ispod 50 KM ( kupovala sam u funtama) nisu me carinili, samo sam platila 3,5 KM za troškove carinskog pregleda paketića. To mi je prvi put u skoro dvije godine otkad kupujem online da mi nešto otvore i da platim još tu naknadu ali se jednom valjda moralo desit 🙂

Kad smo već kod paketića, da prijavim trenutno čekanje Pure Luxe mineralnih pigmenata i 120 palete sjenila ( :nestrpljiva: )  I da, još uvijek mislim da bih se trebala malo smirit s kupovinom kozmetike 😀

Eto ga, to bi bilo to što se tiče Cheapsmellsa a sad idem detaljno ispipati ovo što je stiglo i našminkati se :happy:

Lookove i recenzije očekujte uskoro 🙂 Pusa svima :* 

23 komentara

  1. cime odnosno kako placas sve to karticom keshom ili… ja nisam sigurna kako sve ovde funkcionise pa bi i probala tako da kupujem jer nas ovde u maloprodajama “deru” sa cenama verovatno bi jednu senku platila 5 eurica i to na popustu
    Jedva cekam tvoje utiske 🙂

  2. Karticom, American Expressom tačnije, preko PayPal računa ali možeš bilo kojom karticom koja dozvoljava plaćanje preko interneta. Pisala sam o tome u postu koji sam navela na početku ovog.
    Kod nas nisu normalne cijene nimalo, to si u pravu a na stranu što se skoro sva kozmetika za naše tržište proizvodi u Poljskoj ili Češkoj pa je razlika između istog proizvoda ovdje i vani što se kvalitete tiče dosta velika…

  3. sad sam malo pronjuškala na stranici, i super je. imaju nyx jumbo pencil. nedavno sma dobila jednu od EWB na poklon i to je nešto predivno, namjeravam ih nabaviti još. ako nemaš niti jednu (iako sumnjam) moja preporuka. odlične su, super baza, intenziviraju sjenilo,nisu premasne i odlično se razmazuju.

    pusa, ana

  4. ej draga :* ne sumnjas dobro – nemam :)nije mi se dalo uzet ih do sad a puuuno cura na stranim blogovima koristi Milk kao bazu za sjenila a hvale i crnu za smokey eyes tako da planiram uzeti te dvije ali ne s Cheapa jer sam našla dobar lot na ebayu (bijela+crna) dosta povoljno pa iskopam link sutra i pošaljem ti.

    I da, moram reći da mi je lice dosta čišće od kad koristim onaj tvoj tonik !! hvala još jednom :*

  5. super da ti je pomogao, izrada je jako jednostavna!na 1 deci ide 12 kapi ulja, samo pazi da je pravo.
    ja imam “french fries” nijansu, baš kako ime kaže ko ulje nakon pečenja pomfria, i kad ju nanesem kao bazu za tvoje deborah sjenilo, ono dobiva totalno drugčiju dimenziju.

  6. Čini mi se da si jednom pisala i preporučivala tuš za oči, ali ne mogu da nađem 🙁
    Možeš li mi predložiti neki za početnicu, znači da ne zahtjeva mnogo muke i toliko mirnu ruku, pa da oprobam.

    Hvala ti. 🙂

  7. ja sam bila ubeđena da sam negde pročitala da njima treba čitava večnost da pošalju, ali sam izgleda to pročitala za neki drugi sajt, a ne za cheapsmells. i sviđa mi se ovo što ti je stiglo, naročito rumenilo… izgleda divno. idem odmah da ih overim, tamo mora da ima i nešto za mene!

  8. Ana – moram se dat u proučavanje recepta i mućkanje prije nego potrošim ovaj, mojoj koži super odgovara
    Šejn- za početnice je dobar Essence Black Mania tuš u olovci, ovako izgleda http://www.ulta.com/images/products/detail/2209924.jpg, u CM-u košta oko 6 KM.
    Makeupandmore – možda si čitala za Cherry Culture, za njih sam čula da su jako spori. Rumenilo je stvarno super, boja je mat i treba ga baš malo za jedno stavljanje, mislim da za 100 godina neću potrošit svih 4,5 grama 🙂
    Bublle – hvala :*

  9. opet ja 🙂 treba mi mala pomoć. htela bih da kupim nešto od nyx. znam da su im dobre senke ali ne znam koje boje da izaberem, ima ih milion! koje su tebi super od njihovih senki? pa onda krem rumenila. kako si njima zadovoljna (crveno mi deluje super)? a obična rumenila? šta još valja kupiti od njih? sve ovo sam čitala po raznim blogovima, ali ne tako skoro, pa rekoh hajde tebe da pitam, znam da imaš iskustva sa nyx. hvala unapred!
    cherryculture ima 20%off na sve sa sajta do 30.06, ne znam da li se isplati naručivati od njih obzirom da su spori… (plus piše da im treba do 10 dana da procesiraju porudžbinu)…u principu mi se ne žuri, pa možda i probam… još samo da smislim šta…

  10. Mono sjenila – perfektna,vidjela si već na sajtu da možeš birati između mat,shimmer i pearl finiša. Sva su jako pigmentirana, mekana i trajna,ne rasipaju se,obožavam ih. Ako možeš čekati do sutra postavim sliku ovih 6 nijansi koje imam – Wild Fire, Yellow Funk, Read Head, Black Sparkle, Purple, Opal, Navy Blue i Flamingo.
    Pearl Mania pigmenti – ako hoćeš dosta sjaja i izrazito jake boje, u prahu su. Nema svrhe da nabrajam nijanse jer ih imam svih 28 pa ako te neka zanima pitaj ili ti i njih mogu poslikat.Jedina mana im je otvor koji je dosta uzak tako da moraš istresti malu količinu na nešto drugo pa nanositi kistom.
    Jumbo olovke za oči – nemam nijednu ali ih sve cure redom hvale da su odlična baza za sjenila (Milk i Black). Planiram probati.
    Krem rumenila – jako sam zadovoljna, Read Cheek je izrazita mat crvena a Tea Rose je shimmerasta topla braonkasta,imaš negdje tu na blogu post o njima a slikala sam i kako izgledaju na licu. Fino se razmazuju i dugo traju,na licu izgledaju prirodnije od kompaktnih rumenila, jako sam zadovoljna s njima. Uzeću si i Glow i Boho Chick – prelijepo izgledaju na swatchevima.
    Round ruževi – uzmi ako ti trebaju kremaste mekane boje, fini su ali ne i dugotrajni, traju koliko prosječni ruževi (Golden Rose i slični) ali ispod moraš imati balzam jer neke nijanse malo više isušuju npr Summer Love. Nisam posebno oduševljena s njima ali boje su predivne, ima ih negdje oko 140 pa možeš naći baš koju poželiš. Ja ih imam oko 10-ak
    Obična rumenila – nemam nijedno, skoro mi je cura na forumu.hr hvalila Mochu , super je bojica evo link da pogledaš http://www.forum.hr/showpost.php?p=27449871&postcount=11824
    Kistovi – ništa pretjerano, sasvim obične četkice i ne vrijede tog novca, Coastalove su 100 puta bolje, ne preporučujem
    Mega Shine sjajila – odlična, imam Pearl Beige i Smokey Look,gušća su nego obična sjajila (Rimmel i slična), dosta dugo traju na usnama, preporučujem.
    Trio sjenila – nemam nijedno ali cure dosta pričaju da nisu toliko pigmentirana i dobra u poređenju s mono sjenilima pa nisam ni kupovala.
    Glitter Cream palete – dosta dobre ali gliteri se ne mogu nositi sami koliko god na slikama izgledalo tako, moraš ih staviti preko sjenila, imam Paradise.

    I to je otprilike to 🙂 Nadam se da sam pomogla.
    Ja ti NYX uzimam na Cheapu ili kod ovog sellera na eBayu http://myworld.ebay.com/isyncinc/ on je super i ima odlične lotove skoro svega od NYX-a, dolazilo mi je za max 10 dana. Ako možeš kupovati na ebayu mislim da ti je bolji on nego Cherry

  11. hvala ti puno! svakako ću sačekati da vidim tvoje senke i da još malo razgledam boje, puno si mi pomogla ovim, ipak mi je lakše da odaberem kad imam ovako neke smernice iz prve ruke. i najverovatnije ću onda na ebayu da kupim

  12. Eh da…
    Da li mozes da nam kazes gdje kod nas ima kupiti dobrih kistova?
    Koliko vidim vecina porucuje kistove s neta ili im neko iz inozemsvta poslje/donese.
    Naostrila sam se da kupim sebi pa me zivo interesuje 🙂

  13. zdravo,zanima me da li imas iskustva s kupovinom sa ove stranice
    http://www.fragrancex.com/,citala sam razne forume,ima različitih komentara,neki misle da prodaju fake proizvode jer su jako jeftini,a drugi da im je jedina mana sto sporo dostavljaju pa su zato jeftini i poštarina im je besplatna za bilo koju zemlju ako ukucas FREE cupon,mene vise zanimaju parfemi,pa bih voljela ako imas iskustva da mi odgovoris.Hvala unaprijed

  14. Nemam i ne planiram imati 🙂 jer sam se načitala stotinu iskustava da parfemi ne stižu ni po 4-5 mjeseci od naručivanja, iskreno toliko ne bih čekala ništa, da je ne znam šta i da ne znam koliko želim to da imam. Osim toga, moja prijateljica se namučila da joj vrate novce nakon što parfem koji je naručila za muža na početku novembra prošle godine nije stigao ni do početka aprila ove godine :// razmjenila je gomilu mailova s njima i izgubila gomilu živaca. Meni je to dovoljno da zaboravim da njihov sajt uopšte postoji.

Komentariši