Top 5 – višenamjenski proizvodi

Multitasking je super stvar, pogotovo kad se radi o kozmetici. To znači da ćete platiti jedan proizvod a koristiti ga kao više njih. Evo moje liste proizvoda za koje sam se uvjerila da osim one za koju su primarno napravljeni jednako dobro obavljaju i više funkcija.

 

1. Mineralni pigmenti

 

[URL=http://img248.imageshack.us/i/minealnipigmenti.jpg/][IMG]http://img248.imageshack.us/img248/2168/minealnipigmenti.jpg[/IMG][/URL]

Obožavam ih jer je taj mekani sjajni i odlično pigmentovani prah vrh višenamjenskih proizvoda. Odlično funkcionišu i suha i mokra a koriste se se bukvalno za sve što vam padne na pamet : rumenilo, sjenilo, pomješano sa sjajilom ili balzamom kao ruž za usne ili sa bezbojnim lakom za nokte, pomješani s malo kreme kao tuš za oči… I što je još bolje, uzorici su vrlo jeftini ( 1-1,5 $) pa si svako ko ima mogućnost kupovati online može priuštiti široku paletu boja za malo novca. I da, oni nemaju rok trajanja jer su otporni na temperaturne promjene i pravljeni na potpuno prirodnoj bazi bez silnih kozmetičkih sastojaka koje sadrži standardna šminka (konzervansi, aditivi, umjetni mirisi) što znači da će ih odlično podnjeti bilo kakav tip kože pa i onaj najosjetljiviji.

 

2. Rumenila u kremi

 

[URL=http://img638.imageshack.us/i/nyxcremeblush.jpg/][IMG]http://img638.imageshack.us/img638/7261/nyxcremeblush.jpg[/IMG][/URL]

 

Svoja NYX kremasta rumenila koristim ne samo na obrazima nego i umjesto ruža za usne. Budući da im je primarna funkcija rumenilo i da su kao takvi dosta dugotrajni a tekstura im je kremasta upotrebljavam ih i kao ruževe. Prstima razmažem malu količinu na usne i kad se osuši preko dodam bezbojno sjajilo. Super izgleda, traje satima a boja usana i obraza je usklađena u potpunosti, Tako se obično šminkam ujutro kad nemam toliko vremena, samo još nanesem maskaru i gotovo!

 

3. Highiteri

[URL=http://img508.imageshack.us/i/highliter.jpg/][IMG]http://img508.imageshack.us/img508/2081/highliter.jpg[/IMG][/URL]

Primarno se koriste za osvjetljavanje lica ( vrha jagodica, područija ispod obrva, središnja linija nosne kosti…itd ) ali bilo da su u hladnim srebrnim ili ružičastim bojama ili toplijim zlatnim odlično će poslužiti kao bazna sjenila za oči preko cijelog kapka prije neke jače boje ili samo u unutrašnjim uglovima očiju za osvjetljiavanje pogleda. Tako koristim svoj Eseence highliter iz Moonlight kolekcije a Revlonov Be Dazzling u zlatnoj boji nosim i preko bronzera ljeti a zimi kad mi koža posvjetli i samog kao rumenilo.

 

4. Olovke za oči

 

[URL=http://img535.imageshack.us/i/avonbigcolor.jpg/][IMG]http://img535.imageshack.us/img535/1084/avonbigcolor.jpg[/IMG][/URL]

Mislim na veće, debele olovke koje osim za obrubljivanje očiju koristim i kao kremasta sjenila, dalje kao podlogu za suhe glittere jer se na njih fantastično zaljepe ili za konturiranje oblika kapka kao bazu za tamni smokey eyes a olovke svjetlijih boja možete koristiti i umjesto baze za sjenila.Od takvih su mi najdraže Avonove Big Color olovke jer mi se ne skupljaju u pregibima kapka a ostaju dovoljno kremaste za glittere ili pigmente koje stavljam na njih.

 

5. Kistovi i četkice

[URL=http://img696.imageshack.us/i/kistovi.gif/][IMG]http://img696.imageshack.us/img696/2365/kistovi.gif[/IMG][/URL]

Četkicama stare maskare češljam obrve, razdvajam trepavice poslje maskare ili na njih navečer nanosim ricinusovo ulje. Što se kistova tiče buffer kist od Coastal Scentsa http://www.coastalscents.com/cfwebstore/images/products/Brushes/ItalianBadgerBuffer.jpg  je pravi multitasker – bockalica za tekući puder, kist za bronzer i kremasta rumenila, kist za puder u prahu, kist za otpuhivanje viška sjenila kad mi padne na obraze – jednako dobro nanosi sve osim sjenila 🙂 Kad smo već kod sjenila i Coastala ovo maleno čudo http://www.coastalscents.com/cfwebstore/images/products/Brushes/_DSC6334.jpg pokriva sve što radite na očima : nanosi super i pigmente i sjenila i na pregib i na kapak kad ga položite sa strane a vrh koji lagano ide u špic odličan je za uglove očiju i ocrtavanje bilo da pojačavam sjenilom liniju koju sam povukla olovkom da bude postojanija ili nanosim mineralne tuševe. On mi čak super blenda i korektor jer nije toliko čvrst kao kist kojim ga nanosim. Ako bih morala birati samo dva kista za cijelo lice ovi koje sam navela su definitivno ta dva.

 

I to je moj top 5  najboljih make up multitaskera .

Od ostalih padaju mi na pamet još i obična sjenila za oči koja u smeđim nijansama koristim nekad i za popunjavanje obrva a ružičasta i breskvasta kao rumenila. Dvije funkcije ima i i moj najdraži od jeftinih tekućih pudera – Manhattan Clearface koji košta samo 10 KM, proizvodi se u Perfect Mat i Natural Mat verziji i osim što super pokriva i matira lice antibakterijski je, ne začepljuje pore, hidrira kožu i bori se protiv stvaranja bubuljica i nastanka novih. Koristila sam ga kad sam imala većih problema s licem i stvarno je odličan. Clearface linija sadrži i kompaktni puder čija je cijena približna ovom tekućem ali njega nisam probala.

Toliko za ovaj put, pusa svima :*

 

Komentariši