beats by dre cheap

Uporedni test : baze za sjenila

Već i ptice na grani znaju da svaka cura koja imalo drži do svog make upa mora imati bazu za sjenila jer svako pa i najjeftinije sjenilo s bazom postaje intenzivnije, ljepše, dugotrajnije pa čak i vodootporno. Bazu za sjenila može glumiti i tekući puder, kremaste olovke za oči pa čak i neke vrste gel linera ili paint potova koje ćete stavljati ispod sjenila ali ako imate masnije kapke poput mene takve alternative zaboravite - dobru bazu za sjenila ništa ne može adekvatno zamjeniti.
 
One obično dolaze u minijaturnim pakiranjima od oko 5 grama proizvoda što u ovom slučaju uopšte nije malo - za jedno korištenje potrebna je mrvica baze koja se prstima ili tvrđim flat kistićem razmazuje cijelom površinom kapaka, sačeka se oko pola minute da se posuši i nakon toga se nanose sjenila za oči.

Dvije najčešće greške koje možete napraviti prije nego što zaključite kako na vama baza ne funkcionira su stavljanje prevelike količine i nedovoljno vrijeme sušenja baze na kapcima prije stavljanja sjenila. Krajnji rezultat je totalni kontraefekat : sjenila se nakupljaju na pregibima brže nego bez ičega i okolo hodate s umeljanim grupisanim sjenilom od čega nema ništa gore. 
Vjerujte mi, ako na mojim kapcima koji se maste jednakom brzinom kao i T zona nekoga s masnom kožom baza radi svoj posao i drži mi sjenila nepromjenjenim cijeli dan - i na svačijim će.
 
Kod nas u slobodnoj prodaji možete pronaći jedino ArtDeco bazu za sjenila čija je redovna cijena oko 11 KM a u CM drogerijama je do 19. aprila na sniženju i košta 7,80 KM. Danas sam si ju išla kupiti po ko zna koji put i usput mi je pala na pamet ideja za ovaj post : uporedit ću vam učinak tri različite baze za sjenila koje trenutno koristim - Revlon Vital Radiance, Manhattan i ArtDeco.


[URL=http://img577.imageshack.us/i/bazesve.jpg/][IMG]http://img577.imageshack.us/img577/6130/bazesve.jpg[/IMG][/URL]


[URL=http://img23.imageshack.us/i/revlonbaza.jpg/][IMG]http://img23.imageshack.us/img23/8968/revlonbaza.jpg[/IMG][/URL]


[URL=http://img850.imageshack.us/i/manhattanbaza.jpg/][IMG]http://img850.imageshack.us/img850/9099/manhattanbaza.jpg[/IMG][/URL]


[URL=http://img862.imageshack.us/i/adbaza.jpg/][IMG]http://img862.imageshack.us/img862/8178/adbaza.jpg[/IMG][/URL]

 
 
Manhattan sam dobila na poklon, više se ne može naći u prodaji. ArtDeco sam kupila u CM-u za 7,80 KM a Revlon Vital Radiance naručila preko Cosmetic House za cijenu od oko 2 funte.
 
Za ovaj eksperiment bila su mi potrebna sjenila vrlo loše pigmentacije i kvaliteta a pošto sam takve odavno izbacila iz upotrebe s prvim probanim mineralnim pigmentima, kupila sam si i jedno pokusno - Carlo di Roma Nature 2008 kvartet

[URL=http://img600.imageshack.us/i/carlodiromasjenila.jpg/][IMG]http://img600.imageshack.us/img600/9300/carlodiromasjenila.jpg[/IMG][/URL]

 
znam da izgleda lijepo ali to je i jedino što ima - boje se vide u pakiranju i na kistu ali nanošenjem na oči i blendanjem potpuno nestaju. Ako ne testirate baze, za cijenu od 1,90 KM kupite si radije Milku s lješnjacima i grožđicama.
 
Ovo su teškom mukom napravljeni swatchevi sjenila, bez baze

[URL=http://img651.imageshack.us/i/bezbaze.jpg/][IMG]http://img651.imageshack.us/img651/1659/bezbaze.jpg[/IMG][/URL]


 
A sada ćemo vidjeti kako ta ista sjenila izgledaju preko baza

Revlon Vital Radiance:


[URL=http://img251.imageshack.us/i/revlontest4.jpg/][IMG]http://img251.imageshack.us/img251/5866/revlontest4.jpg[/IMG][/URL]


Artdeco :


[URL=http://img828.imageshack.us/i/adtest.jpg/][IMG]http://img828.imageshack.us/img828/2871/adtest.jpg[/IMG][/URL]


Manhattan:


[URL=http://img685.imageshack.us/i/manhattantest.jpg/][IMG]http://img685.imageshack.us/img685/553/manhattantest.jpg[/IMG][/URL]Promjena je kao što vidite drastična, sjenila su dobila potpuno novu dimenziju, boje su jake, sjajne i pune. Mislila sam poslikati i kako izgledaju kad se pokušaju razmrljati prstom ali pošto je rezultat izgledao isti kao na slikama gore, nije bilo potrebe.


Sve baze dale su približno isti efekat a meni se najviše sviđaju sjenila preko ArtDeco baze jer u sebi sadrži sitne shimmeraste čestice pa boje izgledaju posebno živo. S ruke sam najteže skinula sjenila s Manhattan bazom koja su i najintenzivnije boje ali ona zbog guste i dosta tvrde teksture traži najviše vremena za nanošenje jer je pored razmazivanja treba i utapkavati. Revlon takođe dobro drži i volim ga posebno zbog lagane i mekane teksture koja se poput kreme lagano razmazuje po kapcima i cijeli postupak bude gotov za par sekundi.


Budući da se Manhattan nažalost više ne proizvodi :šmrc: preporučujem da isprobate ostale dvije, ovisno od toga preferirate li kremasti ili lagano shimmerasti finiš.

Make Up Make Out
http://makeupmakeout.blogger.ba
11/04/2011 19:07